sobota, 16 listopada 2019

102 zdrowy SERNIK bez cukru i maki

SERNIK KETO bez cukru i maki
PRODUKTY:
500 g twarożku ( np. sojowego)
100 g masła
25 g waniliowego białka w proszku
3 jaja
starta skorka z cytryny
szczypta soli
szczypta wanilii
Mała foremka (tortownica 18 cm) wysmarowana olejem kokosowym lub masłem

Przegotowanie:
Wszystko razem do miksera (niskie obroty) ok 1-2 minut
Przelać wszystko do tortownicy i postukać blaszka z ciastem by pozbyć się powietrza z ciasta.
Odstawić na 30 minut.
Ciasto można posypać wiórkami kokosowymi lub borówkami (niekoniecznie).
Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika , 140 °C grzania góra- dól na 60 minut.
Po upieczeniu ciasto pozostaje przez 15 minut w zamkniętym piekarniku, aby uniknąć szoku różnicy temperatury. Smacznego :-)