SERNIK
KETO bez cukru i maki
PRODUKTY:
500 g
twarożku ( np. sojowego)
100 g
masła
25 g
waniliowego białka w proszku
3
jaja
starta
skorka z cytryny
szczypta
soli
szczypta
wanilii
Mała
foremka (tortownica 18 cm) wysmarowana olejem kokosowym lub masłem
Przegotowanie:
Wszystko
razem do miksera (niskie obroty) ok 1-2 minut
Przelać
wszystko do tortownicy i postukać blaszka z ciastem by pozbyć się
powietrza z ciasta.
Odstawić
na 30 minut.
Ciasto
można posypać wiórkami kokosowymi lub borówkami (niekoniecznie).
Wstawiamy
ciasto do nagrzanego piekarnika , 140 °C grzania góra- dól na 60
minut.
Po
upieczeniu ciasto pozostaje przez 15 minut w zamkniętym piekarniku,
aby uniknąć szoku różnicy temperatury. Smacznego :-)