KELP tzw morszczyn pęcherzykowaty czy krócej , KOMBO.
Naturalne źródło jodu, zimnowodne, dzikie wodorosty (brązowe algi) rosnące w północnych wodach Oceanu Atlantyckiego, oceanu spokojnego wzdłuż wybrzeży Japonii, a zwłaszcza u wybrzeży Norwegii. Te rośliny wodne należą do najprostszych i najstarszych organizmów na ZiemiAlgi brązowe (kelp) to wodorosty, które wspomagają regularne wypróżnienia i utrzymują prawidłową funkcję jelit, a także pielęgnują włosy i paznokcie, poprawiając ich strukturę .
To naturalny suplement
jodu spożywany w przypadku :
- niedoboru jodu w organizmie,
- przy w walce z nadwaga (spala tłuszcz)
- chorobach tarczycy,
- stymuluje oraz wzmacnia układ immunologiczny,
- przy stanach depresyjnych i apatii,
- oczyszczaniu organizmu,
- łysieniu,
- zakrzepach krwi,
- cukrzycy typu II
- zmęczeniu i braku energii,
- usuwa obrzęki,
- pomaga przy RZS,
- poprawia gęstość mineralna kości,
- jest naturalnym detoksem w walce z toksynami i metalami ciężkimi w naszym organizmie,
Kelp powinni
suplementować Ci, którzy mają niedobory witamin, białka i soli
mineralnych, ponieważ zawiera on miedzy innymi Wit B, C, K, E,
cynk, magnez, wapń, żelazo i mangan.
Jest też
znakomitym suplementem dla wegan i wegetarian, a 100
mg kelpu zawiera około 150-200 mikrogramów [mcg] jodu .
Na koniec dodam, ze zapotrzebowanie ludzkiego organizmu na jod wynosi około 150 mcg (mikrogramów), a maksymalna bezpieczna dawka tego pierwiastka, to nawet 1100 mcg (mikrogramów) na dzień!
Na koniec dodam, ze zapotrzebowanie ludzkiego organizmu na jod wynosi około 150 mcg (mikrogramów), a maksymalna bezpieczna dawka tego pierwiastka, to nawet 1100 mcg (mikrogramów) na dzień!