czwartek, 19 grudnia 2019

106 CIASTO bez maki i cukru

  • 3 banany(rozgniesc widelcem lub mikserem)
  • 100 g płatki owsiane (bez glutenu)
  • 100 g orzechy włoskie(mielone)
  • 100 g miód
  • 200 g wiórki kokosowe
  • 2 jajka
  • 1 duże jabłko (grubo pokrojone)

  • 150 g oleju kokosowego lub 200g masła
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szczypta soli
  • mielone orzechy do posypania ciasta
24 cm foremkę natłuścić olejem kokosowym i obsypać płatkami owsianymi lub orzechami mielonymi.
Banany rozgnieść widelcem, jabłko pokroić w plasterki, orzechy zmielić lub poddać obróbce mikserowi kuchennemu.
Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki.
Wierzch posypać mielonymi orzechami.
Pieczemy w 170 °C przez około 50 minut.