MURZYNEK Z CZERWONEJ FASOLI Z CZERESNIAMI
Nagrza膰 piekarnik do
180°C
ciasto:
2 dojrzale banany
4 jaja
4 艂y偶ki kakao
1,5 p艂askiej 艂y偶eczki
sody
3 艂y偶ki oleju kokosowego
20 namoczonych daktyli
5 kropel aromatu wanilii
1\2 艂y偶eczki cynamonu
1 szczypta soli
na koniec dodajemy owoce
np. czere艣nie lub maliny
Pieczemy 180 stopni 40 minut
3 艂y偶ki oleju kokosowego
3 艂y偶ki wody
3 艂y偶ki kakao
5 kropli wanilii
2 艂y偶ki syropu z agawy
- Op艂uka膰 fasole pod bie偶膮c膮 woda i wsypa膰 do miksera wraz z innymiproduktami na ciasto (opr贸cz owoc贸w).
- Przek艂adamy ciasto na blaszk臋 wy艂o偶on膮 papierem do pieczeniai wk艂adamy owoce.
- Pieczemy ciasto w piekarniku 180 °C przez 40 minut (g贸ra\ dol).
Pozostaw ciasto przez co
najmniej 15 minut w uchylonym piekarniku, po czym wyjmij
ciasto do przestygni臋cia
( nie wyjmuj z foremki).
W tym czasie przygotuj
polew臋. Wszystkie produkty podgrzewaj przez
oko艂o 3 minut na bardzo
s艂abym ogniu (nie gotuj). Polej czekolada przestygni臋te ciasto. Udekoruj owocami .