wtorek, 6 sierpnia 2019

Greentest Eco 5 

 to nowoczesne urządzenie do szybkiej analizy zawartości azotanów w świeżych owocach, warzywach, wodzie, rybach i mięsie w zaledwie 3 sek. 

Test twardości wody TDS (w 3 sek.) 

Oraz do wykrywania poziomu promieniowania otoczenia (w 10 sek.) i przeznaczony jest rowniez do wykrywania przedmiotów skażonych radioaktywnie, żywności i materiałów budowlanych.

Do pomiaru promieniowania beta, gamma i promieniowania rentgenowskiego zainstalowano wysokiej czułości licznik Geigera-Müllera. 

Wyświetlanie μSv / h i mR / h.

 Urządzenie posiada wbudowana bazę danych 56 najpopularniejszych owoców i warzyw. Jest skalibrowane na podstawie ponad 1000 testów w wiodących laboratoriach specjalizujących się w przyrządach spektrometrycznych.

 Azotan - niewidoczne niebezpieczeństwo w wodzie i jedzeniu! Spośród wszystkich zanieczyszczeń, które dostają się do gleby przez nawozy, azotany są jednymi z najbardziej niebezpiecznych. Azotyny są również dodawane do produktów mięsnych podczas przetwarzania, aby powstrzymać rozwój bakterii i poprawić kolor. Długotrwałe spożywanie produktów o wysokiej zawartości azotanów zwiększa ryzyko raka przewodu pokarmowego i może prowadzić do methemoglobinemii, cukrzycy, choroby Alzheimera lub zatrucia. 

Przebywanie w strefie zagrożenia promieniowaniem radioaktywnym lub w pobliżu obiektów o podwyższonym promieniowaniu tła może prowadzić do negatywnych konsekwencji narażenia na promieniowanie.Ciągłe przekroczenie naturalnego promieniowania otoczenia prowadzi do przedwczesnego starzenia się, osłabienia wzroku i układu odpornościowego, nadmiernej pobudliwości psychicznej, wysokiego ciśnienia krwi i rozwoju wad rozwojowych u dzieci. Aby uchronić się przed jedzeniem warzyw i owoców o wysokiej zawartości azotanów, możesz teraz użyć urządzenia Greentest Eco do samodzielnej ekspresowej analizy Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) określa maksymalną dzienną dawkę azotanu na 3,7 mg na 1 kg masy ciała.