są bardzo
zdrowe i zawierają całą plejadę witamin, kwasów tłuszczowych
i minerałów.
Minerały:
- Cynk
- Sód
- Wapn
- Żelazo
- Fosfor
- Magnez
- Potas
Nerkowce
chronią nas przed:
- rozwojem cukrzycy Typu II,
- nadwagą,
- nadciśnieniem tętniczym,
- problemami z układem nerwowym,
- poprawiają pamięć i koncentracje,
- wzmacniają paznokcie i włosy,
Przepis
na mleko roślinne z nerkowców:
PRODUKTY:
1 litr wody
(chłodnej i przegotowanej)
200 g orzechów
z nerkowca (namoczonych przez noc lub co najmniej przez 4 godziny)
WYKONANIE:
Przepłucz
orzechy, przecedź i wsyp do blendera, miksuj przez minute.
Wlej najpierw
tylko 1/2 litra wody i miksuj przez minute.
Wlej następnie
następne 1\2 litra wody i miksuj przez minute.
Gotowe mleko
przelej do butelki i odstaw do lodówki.