7 produktów trujących i
wywołujących stany zapalne w naszym organizmie.
Przedstawiam Wam produkty,
których nie powinniście jeść, czego Wasz organizm nie zna i
wprowadza go w stres i wprowadza go w pewnym sensie w stan alarmowy.
W takiej sytuacji nasze
mięśnie wprowadzane są w stan napięcia.
Pewnie znacie to doskonale
, kiedy macie stres czy strach, to mamy przykurcze mięśni, są one
naprężone w obszarze szyi i ramion. Mięśnie skracają się, co
jest bardzo nie dobre dla naszych stawów. Potrzebujemy elastyczności
by moc się poruszać, biegać czy skakać.
Nasz wewnętrzny lekarz
chce nam wtedy powiedzieć, ze coś jest z nami nie w porządku.
Tu nie chodzi tylko o
stres , tu chodzi również o nasze odżywianie .
Pierwszym produktem jest
mleko krowie i jego produkty , które zawierają zbyt dużo
kazeiny i białka , które wywołują w naszym organizmie stany
zapalne.
Mleko jest jedynie dla
niemowląt , a nie dla dorosłych ludzi.
Również powinieneś
zrezygnować z mięsa czerwonego, w którym jest zbyt wiele
trójwartościowego żelaza, które doprowadza do infekcji. W mięsie
i wędlinach znajdują się puryny, które nazywane są kwasem
moczanowym. Kryształki kwasu moczanowego doprowadzają ostatecznie
nasz organizm do bardzo bolesnej, dny moczanowej .
Wędliny i mięso unikamy
również z powodu kwasu arachidowego , który doprowadza do procesów
zapalnych i nadkwaśności co powoduje zmniejszona zdolność
wiązania wody w tkance łącznej, co doprowadza do wysychania tkanki
łącznej.
Cukier jest
absolutnym morderca naszego organizmu, witamin, pierwiastków
śladowych i minerałów. Cukier blokuje procesy zdrowienia.
Czego musimy się jeszcze
wystrzegać ? Oleju słonecznikowego i destylowanego o
wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega 6 , które są
odwrotnością omega 3 , ponieważ również prowadza do stanów
zapalnych.
Tak wiec zamiast używać
do smażenia, olej słonecznikowy , proponuje stosować olej lniany
na zimno tłoczony lub olej kokosowy przechowywany w lodowce.
Jeżeli będziecie tego
przestrzegać , to Wasz organizm będzie dużo rzadziej wpadać w
sytuacje alarmowe tzn w stany zapalne. Bo te produkty nie są dla nas
zdrowe, ani dobre.
W ten sposób możemy
zredukować w dużym stanie problemy zdrowotne.
Maka pszenna , to
następny produkt , którego powinni unikać pacjenci dotknięci
zapaleniem stawów, artretyzmem czy dna moczanowa. Mąka używana do
produkcji białego chleba poddawana jest chemicznemu wybieleniu,
dokładnie w ten sam sposób, w jaki wybielasz swoje ubrania.
Maka , ze względu na
zawarty w niej gluten, jest świetną pożywką dla candidy.
Kukurydza i olej
kukurydziany to następny sprawca bolących stawów. Kukurydza
zawiera również kwas omega 6 , które są bardzo ważne , ale
prowadza do stanów zalanych.
Z przykrością, do tej
grupy muszę dodać, toksyczne ryby z metalami ciężkimi z
brudnych jezior, morz i oceanów.
Sami zatruliśmy nasze
środowisko i sami zatruwamy siebie nawzajem.