wtorek, 11 czerwca 2019

7 zakazanych produktow

7 produktów trujących i wywołujących stany zapalne w naszym organizmie.
Przedstawiam Wam produkty, których nie powinniście jeść, czego Wasz organizm nie zna i wprowadza go w stres i wprowadza go w pewnym sensie w stan alarmowy.
W takiej sytuacji nasze mięśnie wprowadzane są w stan napięcia.
Pewnie znacie to doskonale , kiedy macie stres czy strach, to mamy przykurcze mięśni, są one naprężone w obszarze szyi i ramion. Mięśnie skracają się, co jest bardzo nie dobre dla naszych stawów. Potrzebujemy elastyczności by moc się poruszać, biegać czy skakać.
Nasz wewnętrzny lekarz chce nam wtedy powiedzieć, ze coś jest z nami nie w porządku.
Tu nie chodzi tylko o stres , tu chodzi również o nasze odżywianie .

Pierwszym produktem jest mleko krowie i jego produkty , które zawierają zbyt dużo kazeiny i białka , które wywołują w naszym organizmie stany zapalne.
Mleko jest jedynie dla niemowląt , a nie dla dorosłych ludzi.
Również powinieneś zrezygnować z mięsa czerwonego, w którym jest zbyt wiele trójwartościowego żelaza, które doprowadza do infekcji. W mięsie i wędlinach znajdują się puryny, które nazywane są kwasem moczanowym. Kryształki kwasu moczanowego doprowadzają ostatecznie nasz organizm do bardzo bolesnej, dny moczanowej .
Wędliny i mięso unikamy również z powodu kwasu arachidowego , który doprowadza do procesów zapalnych i nadkwaśności co powoduje zmniejszona zdolność wiązania wody w tkance łącznej, co doprowadza do wysychania tkanki łącznej.
Cukier jest absolutnym morderca naszego organizmu, witamin, pierwiastków śladowych i minerałów. Cukier blokuje procesy zdrowienia.




Czego musimy się jeszcze wystrzegać ? Oleju słonecznikowego i destylowanego o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega 6 , które są odwrotnością omega 3 , ponieważ również prowadza do stanów zapalnych.
Tak wiec zamiast używać do smażenia, olej słonecznikowy , proponuje stosować olej lniany na zimno tłoczony lub olej kokosowy przechowywany w lodowce.
Jeżeli będziecie tego przestrzegać , to Wasz organizm będzie dużo rzadziej wpadać w sytuacje alarmowe tzn w stany zapalne. Bo te produkty nie są dla nas zdrowe, ani dobre.
W ten sposób możemy zredukować w dużym stanie problemy zdrowotne.
Maka pszenna , to następny produkt , którego powinni unikać pacjenci dotknięci zapaleniem stawów, artretyzmem czy dna moczanowa. Mąka używana do produkcji białego chleba poddawana jest chemicznemu wybieleniu, dokładnie w ten sam sposób, w jaki wybielasz swoje ubrania.
Maka , ze względu na zawarty w niej gluten, jest świetną pożywką dla candidy.
Kukurydza i olej kukurydziany to następny sprawca bolących stawów. Kukurydza zawiera również kwas omega 6 , które są bardzo ważne , ale prowadza do stanów zalanych.
Z przykrością, do tej grupy muszę dodać, toksyczne ryby z metalami ciężkimi z brudnych jezior, morz i oceanów.
Sami zatruliśmy nasze środowisko i sami zatruwamy siebie nawzajem.